Facebook is één van de populairste platformen voor het delen van video’s. Hier kun je als bedrijf natuurlijk goed op inspelen door video advertenties in te zetten. Maar hoe maak je videoadvertenties op Facebook? Ik geef je handige tips!

Maak een video

First things first. Voordat je aan de slag gaat met het opstarten van een Facebook videocampagne, moet je natuurlijk beschikken over relevante en professionele video’s. In onze andere blogs lees je meer over de do’s and dont’s én de trends op het gebied van online video content.

Start een videocampagne

Yes, it’s a wrap! De video staat klaar om gelanceerd te worden op Facebook. Tijd om een videocampagne op te starten. Ga naar je Facebook account en klik rechtsbovenaan in het menu op ‘Advertenties maken’. Kies vervolgens je campagnedoelstelling. Het is belangrijk om hier bij stap 1 al over na te denken, zodat alles naadloos op elkaar aansluit. Let wel op: niet alle doelstellingen ondersteunen video.

Doelgroep

Facebook is niet voor niets een populair platform voor video advertenties. Je kunt namelijk gericht adverteren op geslacht, leeftijd, woonplaats, interesses en beroep. Hoe specifieker je doelgroep, hoe kleiner je bereik. Maar, je bereikt hiermee wel de juiste doelgroep. De kans dat het geselecteerde publiek daadwerkelijk geïnteresseerd is, wordt daarmee groter.

Plaatsing, periode & budget

Vervolgens kun je bepalen op welke pagina’s je advertentie geplaatst wordt (alleen Facebook of ook andere netwerken die onder Facebook vallen, zoals Instagram). Bovendien kun je aangeven hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan de campagne, dit kan al voor minder dan een tientje! Je ziet aan de rechterkant van de pagina dan ook direct het geschatte bereik van de campagne, op basis van de budget en doelgroep.  

Advertentie maken

Vervolgens kan je je video uploaden en de advertentie verder ‘aankleden’. Met links, teksten, onderteling, acties en een miniatuur.

Tekst 

Voeg tekst toe aan je video. Denk hierbij aan een kop van maximaal 25 tekens en een inhoudelijke tekst van maximaal 90 tekens. Zorg voor een prikkelende tekst waar mensen op klikken, maar vermijd clickbaits (misleidende titels). Een klassiek voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld: “Man zit in de bioscoop en wat er toen gebeurde had NIEMAND kunnen voorspellen.” Het is misschien verleidelijk om sensationele teksten te gebruiken, maar het roept vaak weerstand op. Kortom, de kunst is om koppen te maken die clicks opleveren zonder je publiek te misleiden.

Actie

Je wit natuurlijk je doelstelling bereiken met de video. Voeg daarom een call-to-action button toe aan de advertentie. Bijvoorbeeld: nu boeken, shoppen, registreren of contact met ons opnemen.

Miniatuur

Voeg een miniatuur toe aan de video, dit geeft de kijker een eerste indruk van wat er gaat gebeuren in de video. De hoogte-breedteverhouding miniatuurafbeelding moet overeenkomen met de hoogte-breedteverhouding van je video. Zorg voor een goede, kwalitatieve foto die zo min mogelijk tekst bevat (max. 20%). Dit heeft namelijk invloed op het bereik van je video.

Bestelling plaatsen

Controleer tot slot alle gegevens en klik op ‘bestelling plaatsen’. Als dit je allereerste bestelling is, zal je nog enkele gegevens moeten invullen. Gefeliciteerd, je video staat online!!

Heb je hulp nodig bij het maken van video of een video advertentie? Kom eens een bakkie doen om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen!