“Geluidsman, ja! Dat lijkt me wel wat”. Zei ik na mijn snuffelstage bij WG theatertechniek. Het leek mij fantastisch om overal in theaters en daarbuiten mensen te entertainen maar dan door middel van de techniek. Ik begon mijn studie in Utrecht aan het ROC MN. Deze studie had 3 onderdelen: licht, geluid en beeld.

Tijdens deze studie moest je studiepunten behalen door praktijkervaring. Daarom had ik vrij snel een hoop schnabbels: kindertheaters, evenementen en grote theaters. Ik vond het prachtig. Op school vond ik de lessen en theorie achter het vak geluid heel interessant, maar ik had niet het idee dat dit het ging worden voor mij.

“Dus ging ik maar eerst beeld doen, daar had ik toch niets mee”

Daarom wilde ik gaan switchen naar licht. De protocollen en theorieën achter licht vond ik geweldig. Ik had van alles in mijn handen. Moving heads, Conventioneel of LED lampen: ik vond het prachtig. Dit was het echt voor mij. Op en afbouwen bij grote theatershows van Joop van den Ende of bij Holiday on Ice, knallen als een malle. Maar toen kwam de eerste stageperiode. Tijdens de studie moest ik van alle drie de elementen een keer een praktijkervaring opdoen. Dus ging ik maar als eerste beeld doen. “Daar had ik toch niets mee”. Deze stage liep ik bij een regionale zender. Daar wilde ik een camera kunnen bedienen. Ik mocht al meteen op pad met een verslaggever en ik kwam terug op kantoor met knalblauwe beelden en onscherpe shots. Ik had echt geen idee. Witbalans? Doet hij dat niet automatisch? Oh…

Na een interne training en vooral veel ervaring opdoen had ik al vrij snel door dat die camera steeds meer mijn ding begon te worden. Ook bij de zender waren ze wel blij met de dingen die ik deed, aangezien ik na mijn stage een contract aangeboden kreeg om naast mijn studie door te werken.

Op school hadden ze ook wel door dat ik wel graag cameraman wilde worden. Dus mocht ik mijn 2e en 3e stage ook doen bij die zender. En als ik dan weer op school kwam, mocht ik daarnaast daar blijven werken. Geweldig!

Op een bepaald moment werd de omroep gesloten en moest ik iets anders gaan verzinnen. Ik wilde altijd wel graag freelancer worden zodat ik mijn wereldje iets kon verbreden en dat was dan ook direct de stap die ik maakte. Ik kocht mijn eigen camera en maakte voor verschillende opdrachtgevers de meest uiteenlopende video’s. Op een bepaald moment waren Jim en ik dusdanig veel samen aan het werk dat wij besloten om samen een bedrijf te starten. Maar dan wel met een nieuw gevoel én een nieuwe gedachte. Dus na even brainstormen was het begin gemaakt: New Sense Media.