Tegenwoordig is het vrij makkelijk om live te gaan op verschillende social media kanalen. Met een goede camera en stabiele internet verbinding kun je werkelijk alles wereldkundig maken. Maar welke zaken kun je als bedrijf het best live delen? En waar moet je rekening mee houden als je live gaat streamen?

Welke zaken kun je als bedrijf het best live delen?

Eigenlijk is het antwoord vrij simpel: relevante zaken met nieuwswaarde en/of informatiewaarde. Uitgelezen momenten om live te gaan op social media zijn bijvoorbeeld: de introductie van een nieuw product, een belangrijke lezing of een aankondiging van een evenement. 

Zoek contact op!

Ook kun je live gaan op je social platformen om contact te maken met gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan producten die je zelf in de markt gezet hebt. Gebruikers, maar ook nieuwe gebruikers, kunnen dan vragen stellen over jouw producten. Dit kunnen fysieke producten zijn, maar ook diensten zoals: hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Hiermee verlaag je de drempel van (potentiële) klanten, ten opzichte van je bedrijf. Op deze manier laat je ook blijken dat je kennis hebt. Bovendien straal je uit dat klanten bij jou aan het juiste adres zijn.

Kondig de live-stream aan

Het is belangrijk dat je zorgt voor een goede aankondigingen via online kanalen. Dit kan met aftelklokjes, kleine teasers of push berichten. En deze berichten kun je dan weer perfect targetten naar de juiste doelgroep via de advertentie tools van Facebook, LinkedIn en Instagram.

Overige tips voor als je live gaat:

  • Goede internet verbinding: mensen haken af als je hoofd een groot vaag blok is en het geluid stottert. 
  • Informatieve content: je kijkers zitten niet te wachten op een commercial, vertel ze iets nieuws.
  • Geef antwoord: zorg voor een goede moderator, een persoon die antwoorden geeft op vragen die binnenkomen en die live niet beantwoord worden.
  • Start op tijd: als je zegt dat je om 13:00 uur live gaat, doe dat dan ook! Te laat betekent minder kijkers.
  • Bel New Sense Media om het technisch te regelen! 🙂