Meet Borre: een 19-jarige AV-student die stage loopt bij New Sense Media. Hij ondersteund het team bij het monteren, animeren en finetunen van video’s en tv-programma’s. “Als ik mijn stage in vijf woorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: leerzaam, gezellig, flexibel, stimulerend en comfortabel.”

“In het tweede jaar van mij opleiding was het tijd om praktijk ervaring op te doen. Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek kwam ik een vacature bij New Sense Media tegen. Ik was direct enthousiast! Stage lopen bij een mediabedrijf waar ik vrijheid zou krijgen om mezelf te ontwikkelen en toffe projecten zou mogen uitvoeren. En een leuke bijkomstigheid: ook nog eens gevestigd in mijn woonplaats Dordrecht. Toen ik op gesprek mocht komen was er een klik en werd ik aangenomen. Het New Sense Media avontuur kon beginnen..

Nu ben ik inmiddels dik een jaar verder en loop ik voor de tweede keer stage bij New Sense Media. Ik heb in mijn tijd bij New Sense Media meegewerkt aan een hoop projecten. Het hoogtepunt is absoluut Nederland Proeft. Voor dit tv- en online programma heb ik online video content gemonteerd. Daarnaast ben ik ook mee geweest met de tv-opnames als productie assistent. Sjouwen, bouwen, regelen, organiseren.. dit zijn andere dagen dan dat ik gewend ben! Het is vroeg opstaan en een hoop rennen, springen, vliegen, maar de energie die je krijgt van zo’n dag is fijn. Dit geldt ook voor de dagen dat ik mee mag naar draaidagen voor event video’s. Vaak worden de beelden dan direct op locatie gemonteerd; wat ik samen met mijn edit-collega’s doe. 

Op de productiedagen en events na, zit ik meestal op kantoor. Veel mensen vragen of ik er moeite mee heb om heel de dag achter de computer te zitten, maar dit valt mee! Je krijgt de ruimte om eigen ideeën aan te dragen en hiermee aan de slag te gaan, waardoor de dagen voorbij vliegen. 

Over een paar maanden ben ik klaar met mijn stage en ga ik afstuderen. Daarna zal ik de volgende stap zetten richting de Film Academie. Mijn grootste droom is om ooit een grote filmproductie te monteren. Maar eerst nog een hoop leren over het vak!”