Ik heb 3 kinderen: Tigo (6), Zoë (4) en Jake (2), echte toppertjes! De twee oudste van het stel vinden het leuk om met papa mee te gaan naar het werk. De vraag die mij vaak thuis gesteld wordt is dan ook: “Mag ik mee naar het werk, papa?”. Het voordeel van een eigen bedrijf is dat het dan ook wel kan én mag.

Als ze dan vrij zijn en mee kunnen, dan moet ik zeggen dat mijn kinderen zich meestal wel vermaken en gedragen. Het zijn gelukkig geen terroristen die alles afbreken! Bij ons op de zaak kunnen ze kleuren, filmpjes kijken én als ze mazzel hebben, mogen ze ook nog een videoclip opnemen met ‘snoepjesman’ Sander. Erg leuk om ze op deze manier kennis te laten maken met mijn werk en passie.

Wat ik ook wel eens doe, is dat ik ze meeneem naar regieklussen zoals bij Hart van Nederland of het RTL Nieuws. Wat dan opvalt, is dat ze het snel oppakken! Zo stond ik laatst op een set te draaien en toen begon mijn zoon van 6 opeens af te tellen. Kijk dat is handig, kleine regisseur in de dop! Dit wil niet zeggen dat ik iedereen oproep om zijn of haar kinderen mee te slepen naar het werk, want dan zou het een rotzooi worden. Zo heeft  “Vrouw” (Telegraaf) eens een opsomming gemaakt van 11 reden waarom je kinderen sowieso niet mee mag nemen naar kantoor:

  1. Omdat zo’n stille kantoortuin na een uur – wat zeg ik, 30 seconden – echt dodelijk vervelend is en dus reden is om… Heel. Veel. Lawaai. Te. Maken.
  2. Omdat het feit dat een bureaustoel omhoog en omlaag kan, geen reden is om ‘m te gebruiken als Speeltuin 2.0.
  3. Omdat je baas al kortsluiting krijgt bij het zien van 1 rondslingerende pen op haar/zijn bureau, laat staan een wervelwind aan speelgoed op de vloer.
  4. Omdat printpapier geen tekenpapier is.
  5. Omdat je collega’s hun wenkbrauwen gaan fronsen en geen boodschap hebben aan de ‘breng je kind naar het werk dag’ en jij ook niet goed uit kan leggen wat zo’n dag behelst.
  6. Omdat acht uur best heel lang zijn. En het buiten lekker weer is en jij ook best een ijsje zou lusten…
  7. Omdat dertig keer horen ‘gaan we al naar huis’ en ‘ben je al klaar’ niet bevorderlijk is voor je productiviteit.
  8. Omdat je niet op een cruiseschip of stoomwals werkt. En nee, je bent ook geen paardenverzorger of dierenarts. Veel meer dan een computer en een bakje pennen is er op je bureau niet te vinden! Saai!
  9. Omdat je werktempo enorm omlaag gaat als je elke tien minuten mee moet naar de wc, die koffieautomaat met chocolademelk en die lieve collega met snoepjes op het bureau. Zo kun je nooit naar huis!
  10. Omdat je je collega’s liever geen luizen wilt geven.

Het zal wel meevallen. Je moet er gewoon voor zorgen dat je die dag niet teveel hoeft te doen en zeker niet 8 uur op dezelfde plek moet zitten. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor werk je doet! Maar zo af en toe kijken wat papa en mama eigenlijk doen op het werk is wel leuk voor die kinderen.