Hoe zorg je voor een succesvolle recruiting? Een wervingsvideo is dè nieuwe methode om jouw personeel te werven. De sollicitant krijgt in enkele minuten een goed beeld van de organisatie en functie. Maar hoe creëer je een krachtige wervingsvideo?

1. Keep it real!

Een goede wervingsvideo maken is niet eenvoudig, het moet wel puur en echt zijn. Zonder boodschap en verhaal, blijf je de concurrentie niet voor en komt de bedrijfscultuur van je organisatie niet goed over. Door middel van een wervingsvideo laat je zien waarom jouw organisatie de beste en leukste is om voor te werken.

 

2. Blijf vasthouden aan de kernwaarden

De wervingsvideo moet ervoor zorgen dat je toekomstige werknemers enthousiasmeert. De wervingsvideo laat zien wat de mogelijkheden binnen het bedrijf zijn én geeft een indruk van de sfeer. Blijf wel vasthouden aan de kernwaarden van je organisatie. Het heeft geen zin om een hele brutale en speelse wervingsvideo te laten zien, als je organisatie in werkelijkheid wat formeler en zakelijk is.

 

3. Denk aan je doelgroep

Naast een authentieke en creatieve video is het ook belangrijk om stil te staan bij de doelgroep. Maak geen algemene video over je bedrijf, maar een wervingsvideo die gespecificeerd is op de afdeling en functie. Een marketing-wervingsvideo is compleet anders dan een ICT-wervingsvideo. Dat komt ook omdat het twee beroepen zijn die ver uit elkaar liggen. Op het moment dat je video goed laat aansluiten op je doelgroep zorgt dit voor meer interesse en valt deze ook beter op. Wat uiteindelijk resulteert in de juiste sollicitanten voor de functie.

 

4. Last but not least..

Is de video opgenomen en klaar om in te zetten, denk dan na over de kanalen waar én hoe je de video gaat inzetten. Denk bijvoorbeeld aan vacature websites, social media kanalen, je eigen website en/of een digitale nieuwsbrief.

 

Kortom, een goede wervingsvideo is perfect advertentiemateriaal. Wil je eens brainstormen over een wervingsvideo voor jouw organisatie? Bij New Sense Media kunnen we professionele wervingsvideo`s verzorgen. Van opname tot productie! Welke boodschap wil jij overbrengen? Kom dan gezellig een bakkie doen.